Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Ianuarie 2014 | 15:18
Ambasada Republicii Moldova la Roma promovează semnarea unui Acord de colaborare între Poşta Moldovei şi Poşta Italiană
„Vom face totul ca banii trimişi de peste hotare de cetăţenii noştri din Italia să ajungă până în cel mai îndepărtat sat din Moldova rapid, cu cheltuieli minime şi în maximă siguranţă”. Declaraţia aparţine ambasadorului Republicii Moldova în Italia, Stela Stângaci, şi a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu o delegaţie din Republica Moldova.
Potrivit şefei misiunii diplomatice moldovenești în Republica Italiană, vizita de lucru a reprezentanţilor Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, ai ÎS „Poşta Moldovei”, ai Băncii Naţionale şi ai Misiunii Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie în ţara noastră avut loc în perioada 19-21 ianuarie și a avut drept scop dezvoltarea colaborării în domeniul transferurilor bănești prin intermediul rețelelor poștale, sporirea numărului de colete expediate între părți și abonarea cetățenilor Republicii Moldova aflați peste hotare la ediții periodice și reviste prin intermediul Poștei Italiene.

„Sunt încrezătoare că vom reuşi să semnăm, în cel mai scurt timp, Acordul de colaborare între administraţiile poştale ale celor două ţări şi să realizăm cu succes acest proiect cu un puternic impact social”, a mai opinat ambasadorul Stela Stângaci.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam