Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Iulie 2015 | 14:35
Ambasada României la Chişinău anunţă procedura de depunere a dosarelor pentru studii peste Prut
Ambasada României în Republica Moldova anunţă că, în perioada 17 – 31 iulie, comisia mixtă va prelua dosarele în vederea ocupării locurilor subvenţionate de statul român, în anul şcolar/universitar 2015 – 2016.
Potrivit Ambasadei,  tinerii vor putea depune setul de acte în orașul Bălți, în perioada 18-21 iulie, la sediul Universității „Alecu Russo”, str. Pușkin, nr. 38; la Chișinău - în perioada 23-27 iulie, la sediul Secției Consulare, str. Grigore Ureche nr.2 și la Cahul - în perioada 29-31 iulie, la sediul Universității B.P. Hașdeu, Piața Independenței nr. 1.

Sursa citată menționează că preluarea dosarelor va fi posibilă în intervalul orelor 9:30 -13:00 și 15:00 -18:30.

În vederea simplificării procedurii de depunere a dosarelor, Ambasada României în Republica Moldova recomandă candidaților ale căror nume de familie încep cu litere de la „A” la „M” să se prezinte în datele de 23 și 25 iulie. Candidații ale căror nume de familie încep cu litere de la „N” la „Z” sunt așteptați în datele de 24 și 26 iulie. Iar la data de 27 iulie se vor prezenta candidații care, din motive obiective, nu au reușit să depună dosarul în zilele recomandate.

Detaliile complete privind Metodologia pentru școlarizarea românilor de pretutindeni, în învățământul din România, în anul școlar 2015 – 2016 poate fi accesată la pagina Ambasadei României în Republica Moldova http://chisinau.mae.ro/local-news/1086.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam