Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Iulie 2015 | 13:14
Ambasada României: Toţi candidaţii vor avea posibilitatea să depună dosarul pentru studii peste Prut
Ambasada României în Republica Moldova anunţă că, în perioada 23-27 iulie, la sediul Secţiei Consulare din Chişinău va funcţiona Comisia Mixtă de preluare a dosarelor în vederea ocupării locurilor subvenţionate de statul român, disponibile în anul şcolar/universitar 2015 - 2016.
Pentru evitarea aglomerației, Ambasada României recomandă candidaților ale căror nume de familie încep cu litere de la „A” la „M” să se prezinte în datele de 23 și 25 iulie. Candidații ale căror nume de familie încep cu litere de la „N” la „Z” sunt așteptați în datele de 24 și 26 iulie. Iar la data de 27 iulie se vor prezenta candidații care, din motive obiective, nu au reușit să depună dosarul în zilele recomandate.

Ambasada României recomandă candidaților interesați să evite aglomeraţia din prima zi. Admiterea se face în ordinea mediilor calculate conform metodologiei anunțate, ordinea depunerii dosarelor nu este relevantă.

În vederea bunei desfășurări a sesiunii de depunere a dosarelor, în cadrul Secției Consulare ce va activa în intervalul orelor 9:30 - 13:00 și 15:00 - 18:30, candidaţii pentru învăţământul preuniversitar vor depune dosarele la intrarea din str. Grigore Ureche nr.2, iar candidaţii pentru învăţământul universitar vor depune dosarele la intrarea din str. Albişoara.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam