Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Iulie 2015 | 14:56
Ambasador: Comuna Hădărăuţi din raionul Ocniţa se va înfrăţi cu o localitate din Franţa
Comuna Hădărăuţi din raionul Ocniţa se va înfrăţi cu oraşul Verneuil-sur-Vienne din regiunea Limousin (Franţa). Un anunţ în acest sens a fost făcut de ambasadorul Republicii Moldova Oleg Serebrian pe un site de socializare.
„O veste îmbucurătoare pentru mine, dar și pentru locuitorii comunei Hădărăuți, raionul Ocnița (în care tatăl meu a fost primar). Consiliul orășenesc din Verneuil sur Vienne, regiunea Limousin,, a vrut sa-mi facă o frumoasă surpriză în ajunul încheierii mandatului meu în Franța, acceptând proiectul de înfrățire cu Hădărăuți, pe care l-am prezentat primarului Pascal Robert la 3 aprilie curent. Astfel, comuna Hădărăuți devine a cincea localitate din Republica Moldova care este înfrățită cu o municipalitate franceză. Trei dintre aceste acorduri de înfrățire au fost semnate în perioada mandatului meu la Paris (2010 - 2015), celelalte doua (Grenoble - Chișinău și Villefranche-sur-Saône - Călărași) datând din perioada sovietică”, se arată în mesajul oficialului.

Orașul Verneuil-sur-Vienne are cinci mii de locuitori și un buget anual de 4 milioane de euro, fiind una dintre cele mai dinamice localități din regiunea Limousin.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam