Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Martie 2016 | 13:53
Ambasador: Depunem eforturi pentru a promova mesaje pozitive în presa franceză ce se referă la Republica Moldova
Percepţia francezilor despre Republica Moldova evoluează în funcţie de informaţiile despre societatea moldovenească care apar în mass media. Declaraţia aparţine Ambasadorului Republicii Moldova în Republica Franceză, Lilian Moraru cu referire la cei 24 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Republica Franceză, consemnaţi la 11 martie.
 „Spre regret o bună parte din materialele care le vedem în presa franceză nu sunt pentru noi foarte favorabile utilizând superlativele pentru descrierea situației din țară. Evident că un astfel de fundal mediatic care influențează opinia publică nu ne este favorabil. Totodată, depunem eforturi pentru a promova și mesaje mediatice pozitive ce se referă la țara noastră”, a menționat pentru Radio Moldova Actualități ambasadorul Moldovei la Paris.

„Sunt mândru de conaționalii noștri din Franța, marea lor majoritate sunt oameni de înaltă calitate, cu o bună pregătire profesională și care doresc să se manifeste în interesul țării noastre, conștientizând că fiecare, în felul său, este un ambasador al Republicii Moldova în Franța”, a subliniat Lilian Moraru.

În cei 24 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Republica Franceză au fost semnate 14 acorduri bilaterale.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam