Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Mai 2014 | 10:05
Ambasador din Moldova, acreditat la Fondul Internaţional pentru Dezvoltarea Agricolă
Stela Stângaci, ambasadorul Republicii Moldova în Republica Italiană, a fost acreditată la Fondul Internaţional pentru Dezvoltarea Agricolă (IFAD). Scrisorile de acreditare au fost prezentate recent preşedintelui IFAD, Kanayo F. Nwanze.
În cadrul întrevederii, ambasadorul a mulţumit pentru asistența continuă acordată de IFAD pentru dezvoltarea agriculturii și a mediului rural în Republica Moldova. Astfel s-a făcut referire la cele cinci programe implementate de IFAD în Republica Moldova, începând cu anul 2001, cu un buget de circa 123, 6 milioane dolari SUA.

Șeful delegației moldovenești a declarat că aceste proiecte au contribuit esenţial la revitalizarea agriculturii, la acordarea serviciilor financiare rurale, dezvoltarea întreprinderilor mici din zonele rurale şi dezvoltarea businessului agricol. Totodată, a fost exprimată încrederea că şi noul Program IFAD pentru Dezvoltare Rurală și Rezilienţă Economico - Climatică Incluzivă, pentru perioada 2014-2020, va avea, de asemenea, un impact semnificativ.

Diplomatul moldovean a pledat pentru intensificarea cooperării dintre Republica Moldova şi IFAD, inclusiv în ceea ce priveşte facilitarea accesului la resurse financiare ieftine pentru fermierii mici și mijlocii din Moldova şi consolidarea Unității de Implementare IFAD în Moldova.

La rândul său, Preşedintele IFAD a caracterizat cooperarea dintre IFAD şi Republica Moldova drept una exemplară şi pentru alte state din regiune.
Președintele Nwanze a dat asigurări că organizaţia pe care o conduce este disponibilă să ofere si pe viitor toată asistenţa necesară pentru dezvoltarea agricolă şi rurală a Republicii Moldova, prin acordarea împrumuturilor şi granturilor la condiţii avantajoase, atragerea resurselor de cofinanţare întru realizarea proiectelor şi programelor IFAD, acordarea expertizei şi transferul de cunoştinţe şi inovare în agricultură, etc.

De când a devenit membră a IFAD în 1996, Republica Moldova a beneficiat de credite preferențiale în sumă de peste 444,5 milioane de lei, realizând 926 proiecte în domeniu.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam