Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Martie 2016 | 12:12
Ambasador: Francofonia este pentru noi şi o metodă de a comunica cu spaţiul internaţional
Prin intermediul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, al cărei membru este de 20 de ani, Republica Moldova poate implementa diverse proiecte ce ar contribui la modernizare şi democratizare, a declarat pentru Radio Moldova, ambasadorul Tudor Ulianovschi, reprezentantul Republicii Moldova pe lângă organizaţiile cu sediul în Elveţia.
„Republica Moldova s-a afirmat ca un stat eminamente francofon, avem  tot mai mulți doritori de a studia limba și cultura franceză, țara noastră este membru activ în cadrul francofoniei care reprezintă o punte de comunicare între civilizații”, a declarat  Tudor Ulianovschi.

„Francofonia este pentru noi și o metodă de a comunica cu spațiul internațional, cu spațiul mediatic internațional, de a promova valorile și prioritățile noastre”, a subliniat ambasadorul.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam