Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Octombrie 2015 | 16:01
Ambasador: investitorii din Vietnam sunt deschişi spre piaţa din Republica Moldova
Producătorii din Republica Moldova în special cei din industria vinului şi cea textilă, sunt în căutare de pieţe noi şi chiar de capital investiţional în afacerile pe care ar putea să le dezvolte. Declaraţia aparţine viceministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Uliavovschi, şi a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam în Republica Moldova, cu sediul la Kiev, Nguyen Minh Tri.
Oficialul moldovean a menţionat dinamica pozitivă a raporturilor dintre cele doua state, în special domenii precum sectorul farmaceutic şi cel agricol, dar şi necesitatea valorificării plenare a potenţialului existent de cooperare comercial-economică moldo-vietnameză şi a sporirii schimburilor comerciale.

Ambasadorul vietnamez, Nguyen Minh Tri, a precizat că investitorii din ţara sa sunt deschişi spre piaţa din Republica Moldova, cunoscute fiind deja produsele ţării noastre pe piaţa din Vietnam. De asemenea, oficialul a cerut sprijinul Republicii Moldova în ceea ce priveşte colaborarea vietnameză cu Uniunea Europeană în speţă pe Proiectul de colaborare şi liber schimb economic, în urma căruia Republica Vietnam urmează să semneze un Acord cu Uniunea Europeană.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam