Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Martie 2015 | 16:56
Ambasador: Liberalizarea regimului de vize a majorat fluxul de moldoveni în Italia
În primele luni, după liberalizarea regimului de vize, s-a înregistrat o creştere de circa 20% a numărului de cetăţeni ce vin în Italia, faţă de perioada similară a anului precedent. O declaraţie în acest sens a fost făcută de ambasadorul Republicii Moldova în Italia, Stela Stângaci, pentru Radio Moldova Actualităţi.
„Din păcate, ne-am confruntat și cu mai multe cazuri de respingere la frontiera italiană a cetățenilor noștri pe motiv că nu îndeplineau cerințele necesare. Fie că nu aveau bilet de retur, asigurare medicală sau mijloace financiare suficiente”, a declarat diplomatul.

Potrivit Stelei Stângaci, în ultima perioadă, astfel de cazuri sunt din ce în ce mai puține, „iar beneficiile liberalizării regimului de vize sunt resimțite de către fiecare cetățean”, a remarcat ambasadorul Moldovei la Roma.

Amintim că la 28 aprilie 2014 a fost liberalizat regimul de vize pentru cetățenii moldoveni, în urma semnării Acordului de Asociere UE - Republica Moldova.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam