Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Martie 2016 | 13:33
Ambasador: Moldova se poate dezvolta şi progresa doar dacă se apropie de Uniunea Europeană
Republica Moldova se poate dezvolta şi progresa doar dacă se apropie de Uniunea Europeană, devine candidat la aderare, iar ulterior aderă la UE, a declarat ambasadorul Republicii Moldova în Bulgaria, Ştefan Gorda pentru Radio Moldova Actualităţi.
„Pentru mine este o nouă provocare să vin la Sofia cunoscând un pic experiența cehă. Pentru Republica Moldova este foarte important să studiem experiența fostelor țări socialiste ca să vedem cum au transformat ei societatea, cum s-a modernizat, cum și-au organizat prioritățile”, a remarcat  oficialul.

„Cel mai important este schimbarea mentalităților și reformarea instituțiilor, trebuie să studiem nu doar experiența lor, dar și să nu le repetăm greșelile. Mă refer aici la combaterea corupției, această țară a realizat mari progrese de când s-a integrat în NATO și Uniunea Europeană, dar întâmpină greutăți din cauza ezitărilor pe care le-a avut pe calea transformărilor, această experiență este de neînlocuit pentru noi”, a subliniat Ștefan Gorda.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam