Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Ianuarie 2015 | 14:15
Ambasador moldovean a vizitat regiunile estoniene Ida-Viru şi Laane-Viru
Ambasadorul Victor Guzun a efectuat o vizită în regiunea Ida-Viru, la invitaţia primarului municipalităţii Aseri, Arthur Seppern. Vizita a avut loc ca urmare a semnării la 23 decembrie 2014, în Comrat, a Acordului de cooperare între municipalitatea Aseri din regiunea Ida-Viru (Estonia) şi raionul Comrat din UTA Găgăuzia (Republica Moldova).
Colaboratorii Ambasadei s-au întâlnit cu Guvernatorul regiunii, Andres Noormägi, şeful Asociaţiei municipalităţilor locale din Ida-Viru, Veikko Luhalaid, primarul Arthur Seppern, şi preşedintele Consiliului din Aseri, Gaido Kentem.

Au fost organizate vizite la centrul de recreere şi complexul sportiv din Aseri, fabrica de producere a cărămizii, şcoala din localitate, unde profesorii şi oamenii de cultură locali au organizat o impresionantă expoziţie de obiecte tradiţionale moldoveneşti: prosoape, ii, păpuşi tradiţionale, colecții de cărţi vechi despre Moldova, albume de fotografii privind cooperarea dintre Moldova şi Estonia.

Ambasadorul a exprimat mulţumiri pentru susţinerea plenară a Estoniei pentru dezvoltarea şi modernizarea Republicii Moldova în procesul de integrare europeană a ţării. Oficialul a îndemnat la identificarea mai multor oportunităţi de cooperare între localitățile din aceste două ţări.

Administraţia din Aseri a invitat şi Ministrul Educaţiei şi Cercetării al Estoniei, Jevgeni Ossinovski, să participe la acest program. Ministrul Ossinovski a asigurat suportul continuu din partea Estoniei în procesul de modernizare a Republicii Moldova şi a îndemnat liderii administraţiei locale să ofere prin cooperare partenerilor moldoveni experienţa de dezvoltare a Estoniei.

Cu ocazia deplasării, Ambasadorul a avut întrevederi şi cu Guvernatorul regiunii Laane-Viru, Marko Torm, şi primarul oraşului Rakvere, Mihkel Juhkami.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam