Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Decembrie 2015 | 14:40
Ambasadorul agreat al Republicii Moldova la Bucureşti a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui român
Preşedintele României, Klaus Iohannis l-a primit astăzi, la Palatul Cotroceni, pe noul ambasador al Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, cu ocazia prezentării de către acesta a scrisorii de acreditare, informează Agerpres cu referire la Administraţia Prezidenţială din România.
Şi ministrul român al Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, l-a primit recent pe ambasadorul agreat al Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, căruia i-a urat succes, asigurându-l de întregul sprijin al părţii române.

La rândul său, ambasadorul desemnat al Republicii Moldova a apreciat evoluţia deosebit de pozitivă a relaţiilor bilaterale şi a precizat că va face toate eforturile pentru a susţine consolidarea acestei tendinţe.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam