Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
07 Octombrie 2014 | 13:01
Ambasadorul Andrei Galbur a înmânat scrisorile de acreditare în Republica Kazahstan
Andrei Galbur a înmânat marţi, 7 octombrie, secretarului de stat al Republicii Kazahstan, Adilbek Dzhaksybekov, scrisorile de acreditare în calitate de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Kazahstan, cu reşedinţa la Moscova.
În cadrul discuției cu oficialul kazah, ambasadorul Andrei Galbur a evocat priorităţile mandatului său, optând pentru consolidarea şi intensificarea relaţiilor de prietenie şi colaborare între cele două state.

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii privind diverse aspecte ale relaţiilor moldo-kazahe, salutând deschiderea reciprocă pentru aprofundarea cooperării bilaterale. Oficialul moldovean a avut o întrevedere și cu viceministrul Afacerilor Externe al Republicii Kazahstan, Samat Ordabayev, pledând pentru intensificarea interacțiunii multidimensionale dintre ambele țări.

De asemenea, ambasadorul Andrei Galbur s-a întâlnit cu viceministrul Agriculturii, co-președinte al Comisiei interguvernamentale mixte moldo-kazahe pentru cooperare economică, Saparkhan Omarov, și președintele Camerei de Comerț Extern, Sabr Yessimbekov. Oficialii au discutat despre valorificarea potențialului economic și sporirea accesului pe piața Kazahstanului pentru produsele moldovenești.

Cooperarea în domeniul umanitar-cultural și cel al învățământului a constituit subiectul întrevederilor cu vicepreședintele, șef al Secretariatului Asambleei poporului Kazahstanului, Yeraly Tugzhanov, și ministrul Educației și Științei, Aslan Sarinzhipov.

Programul vizitei ambasadorului Andrei Galbur în Astana a mai inclus o întâlnire cu originari din Republica Moldova stabiliți în Kazahstan, în cadrul căreia au fost discutate modalitățile de interacțiune pentru promovarea valorilor culturale și imaginii Republicii Moldova în această țară, informează Ministerul Afacerilor de Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam