Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Februarie 2016 | 14:28
Ambasadorul Andrei Popov a purtat consultări cu privire la doctrinele militare
Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă OSCE, Andrei Popov, a purtat consultări cu subsecretarul de stat al SUA pentru controlul armamentelor şi securitatea internaţională, Rose Gottemoeller, cu comisarul pentru controlul armamentelor şi dezarmare al Guvernului Federal al Germaniei, Patricia Flor, şeful delegaţiei ruse Andrei Tretiyak, consilierul principal al grupului de consilieri al Marelui Stat Major al Federaţiei Ruse.
Consultările au avut loc în marja seminarului OSCE de nivel înalt cu privire la doctrinele militare, care a avut loc în perioada 16-17 februarie 2016, la Viena, Austria.

În cadrul întrevederilor, au fost abordate evoluțiile și perspectivele de modernizare a regimurilor de control al armamentelor convenționale și măsurilor de consolidare a încrederii și securității în Europa.

Delegația moldovenească a reiterat sprijinul pentru inițiativele de actualizare și modernizare a Documentului de la Viena 2011 vizând măsurile de consolidare a încrederii și securității și a comunicat disponibilitatea de a se angaja plenar în examinarea propunerilor existente pe agenda Forumului pentru Cooperare în domeniul Securității. Ambasadorul Popov a subliniat necesitatea ajustării acestui aranjament la realitățile actuale de securitate, inclusiv ținând cont de lecțiile însușite din aplicarea acestuia în contextul crizei ucrainene.

Ambasadorul Popov a subliniat necesitatea demarării discuțiilor cu privire la transformarea operațiunii actuale de pacificare din regiunea transnistreană într-o misiune civilă multinațională cu mandat internațional corespunzător ce contribui la apropierea celor două maluri ale Nistrului. 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam