Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Iunie 2015 | 08:26
Ambasadorul Bodiu a participat la activităţile prilejuite Zilei Independenţei Georgiei
Ambasadorul Republicii Moldova la Baku, Igor Bodiu, a participat la acţiunile diplomatice ale Guvernului Georgiei, prilejuite de Ziua Independenţei.
Recepţia de salut a reprezentanţilor corpului diplomatic nerezident la Tbilisi, oferită de către Tamar Beruchashvili, ministrului Afacerilor Externe al Georgiei a inclus: vizitarea localităţii Curvaleti, în zona conflictului georgian- rus, turul diplomatic la Batuni, regiunea Adjaria care a inclus întrevederi cu diverşi reprezentanţi ai administraţiei Republicii Autonome Adjaria, prezentări făcute de viceminiştri ai Economiei, Agriculturii şi Turismului, vizitarea punctelor de control vamal la graniţa georgiano-turcă, precum şi un vast program cultural-artistic.

De asemenea, în cadrul vizitei sale în Georgia ambasadorul Igor Bodiu a efectuat inspectarea sediului şi activităţii Consulatului onorific al Republicii Moldova la Tbilisi, anunță Ambasada Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan.

Pe parcursul sejurului în Georgia, ambasadorul a întreţinut convorbiri cu o serie de oficiali precum şi cu şefii misiunilor diplomatice, care au participat la program.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam