Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Mai 2015 | 13:47
Ambasadorul Brenici - acreditat la Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice
Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Ţărilor de Jos, Emilian Brenici, a prezentat directorului general al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), AhmetÜzümcü, scrisoarea de acreditare în calitate de Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă OIAC.
În cadrul discuției cu Ahmet Üzümcü, diplomatul moldovean a menționat că în calitate de Reprezentant Permanent va depune eforturile necesare în vederea facilitării cooperării între instituțiile de stat competente și OIAC, precum și în vederea implementării obligațiilor Republicii Moldova prevăzute de Convenția privind Interzicerea Armelor Chimice, anunță Ministerul de Externe de la Chișinău.

La rândul său, reprezentantul OIAC a exprimat disponibilitatea instituției pe care o conduce de a dezvolta capacitățile instituționale ale autorităților de la Chișinău în implementarea Convenției privind Interzicerea Armelor Chimice. De asemenea, s-a discutat despre o conlucrare în acest sens cu mediul academic și organizațiile non-guvernamentale din acest domeniu.

Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice își are sediul la Haga și este organizaţia internaţională care asigură implementarea de către statele părţi a prevederilor Convenţiei privind interzicerea armelor chimice - primul document juridic, cu vocaţie universală, care vizează eliminarea armelor chimice.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam