Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Aprilie 2014 | 11:35
Ambasadorul din Estonia a ţinut o lecţie deschisă pe tema integrării europene a Republicii Moldova
Ambasadorul Republicii Moldova în Estonia, Victor Guzun, a întreprins o vizită la Gimnaziul de Muzică din Tallinn, în cadrul căreia a avut întrevederi cu administraţia instituţiei, fiind stabilite posibilităţile de cooperare cu instituţiile similare din Republica Moldova.
Potrivit Ambasadei Republicii Moldova la Tallinn, oficialul moldovean a susţinut şi o lecţie deschisă pentru elevii gimnaziului pe tematica integrării europene a Republicii Moldova şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale moldo-estoniene, aspecte culturale.

Evenimentul face parte din seria de acţiuni publice care au drept scop informarea publicului estonian despre Republica Moldova şi priorităţile de dezvoltare. Următorul eveniment similar va avea loc la Colegiul Narva al Universităţii din Tartu.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam