Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Iunie 2015 | 09:48
Ambasador moldovean a participat la Ziua de Doliu în Estonia
Ambasadorul Victor Guzun, în calitate de decan interimar al Corpului Diplomatic acreditat la Tallinn, a depus jerbe de flori la statuia Linda, în cadrul ceremoniei de comemorare a Zilei de Doliu în Estonia.
Potrivit Ambasadei Republicii Moldova din această ţară, la eveniment au participat preşedintele Parlamentului Estoniei, Eiki Nestor, ministrul Justiţiei, Urmas Reinsalu, ministrul Afacerilor Sociale, Margus Tsahkna, reprezentanţii corpului diplomatic din Estonia.

Ziua de Doliu este marcată în memoria celor peste 10000 de estonieni deportaţi de către forţele de ocupaţie sovietice în Siberia, în primul val al deportărilor din 14 iunie 1941.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam