Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Aprilie 2014 | 11:34
Ambasadorul Italiei: „Faceţi-vă paşaportul biometric!”
„Faceţi-vă paşaportul biometric, pentru că doar cu paşaportul biometric veţi putea călători în toate ţările spaţiului Schengen fără viză”, acesta este imboldul Ambasadorului Italiei în Republica Moldova, Enrico Nunziata.
În cadrul unui interviu pentru Radio Moldova, ambasadorul italian a presupus că după liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni, anunţată pentru dată de 28 aprilie, va creşte numărul turiştilor şi al contactelor de afaceri „pentru că se va putea călători mai uşor, fără birocraţie”.

Cu referire la cooperarea moldo-italiană, oficialul a menţionat că între Roma și Chișinău există relaţii optime. „Relaţiile noastre, inclusiv prin efectul migraţiei moldovenești, devin tot mai integre, iar în domeniul comercial, Italia este una dintre primele ţări cu investiţii directe, Italia fiind al patrulea partener comercial al Republicii Moldova”, a menţionat Enrico Nunziata.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam