Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 August 2015 | 13:34
Ambasadorul moldovean a întreprins o vizită în voievodatul Opole din Polonia
Ambasadorul Republicii Moldova la Varşovia, Iurie Bodrug, a întreprins o vizită de lucru în voievodatul Opole din sudul Republicii Polone, la invitaţia autorităţilor locale. Agenda vizitei a cuprins şi o întrevedere cu candidatul pentru funcţia de consul al Republicii Moldova în voievodatele Silezia şi Opole.
De asemenea, oficialul moldovean a avut întrevederi cu conducerea voievodatului, precum și o întâlnire cu conducerea secției locale a Asociației de prietenie „Polonia-Est”.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova la Varșovia, printre cele mai importante subiecte discutate a fost perspectiva cooperării Republica Moldova și voievodatul respectiv, întrucât, urmare a vizitelor anterioare s-a stabilit deja un format de colaborare dintre Universitatea locală și Universitatea de Stat din Moldova, precum și cu Direcția învățământ a Primăriei Chișinău.

Astfel, două delegații de profesori din Republica Moldova au vizitat Opole în anul 2014, prilej cu care a și fost organizată o conferință privind apropierea țării noastre de UE în cadrul universității locale
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam