Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
31 Ianuarie 2014 | 10:44
Ambasadorul moldovean a ţinut o lecţie deschisă la Tallinn
Integrarea europeană a Republicii Moldova a fost tematica unei lecţii deschise ţinute de ambasadorul Republicii Moldova la Tallinn, Victor Guzun.
Oficialul moldovean i-a informat pe studenţii gimnaziului German din Tallinn (Tallinn Saksa Gymnasium) despre aspiraţiile europene a ţării noastre, precum şi despre dezvoltarea relaţiilor moldo-estoniene.

În cadrul vizitei, ambasadorul a avut întrevederi cu administraţia instituţiei, fiind stabilite posibilităţi de cooperare cu instituţiile similare din Republica Moldova.

Evenimentul face parte din seria de acţiuni publice ale Ambasadei Republicii Moldova în Estonia, care are drept scop informarea publicului larg din Estonia despre priorităţile de dezvoltare ale ţării noastre.

Evenimente similare vor avea loc la Colegiul de Apărare Baltic şi Universitatea Tartu din Estonia.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam