Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
07 Ianuarie 2015 | 10:43
Ambasadorul Moldovei a depus jerbe de flori la Monumentul Libertăţii din Tallinn
Cu ocazia Zilei Memoriei, ambasadorul Republicii Moldova, Victor Guzun, în calitate de decan interimar al corpului de diplomaţi acreditaţi la Tallinn, a depus jerbe de flori la Monumentul Libertăţii, în numele întregului corp diplomatic.
La evenimentul ce a avut loc sâmbătă, 3 ianuarie, au participat speakerul Parlamentului Estoniei, Eiki Nestor, ministrul Apărării, Sven Mikser, comandanții Armatei și Forțelor de Apărare, membri ai Guvernului, oficiali, corpul diplomatic.

Ziua Memoriei este consemnată în memoria celor peste 5000 de persoane care au căzut pe câmpul de luptă în Războiul pentru Independența Estoniei (1918-1920).
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam