Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Decembrie 2014 | 13:58
Ambasadorul Moldovei a participat la manifestările prilejuite eliberării oraşului Plevna de sub jugul otoman
Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Bulgaria, Alexandru Prigorschi, a participat la manifestările festive prilejuite împlinirii a 137 de ani de la eliberarea oraşului Plevna de sub jugul otoman.
Printre invitaţi s-au numărat Preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Bulgaria, Tsetska Tsacheva, şi ambasadorii acreditaţi la Sofia ai statelor participante la luptele pentru eliberarea Plevnei. În cadrul ceremonialului desfăşurat, şeful misiunii diplomatice moldoveneşti a depus o coroană în piaţa „Renaşterii”.

De asemenea, a fost onorată placa comemorativă din cavoul celor căzuţi, dedicată voluntarilor moldoveni participanţi în luptele pentru Plevna, informează Ambasada Moldovei la Sofia.

Eliberarea Plevnei a constituit un punct de cotitură în rezultatul războiului în care şi-au jertfit viaţa mii de ostaşi viteji din armata de coaliţie.

10 decembrie este Ziua Recunoştinţei cetăţenilor Plevnei faţă de cei căzuţi pentru eliberarea acestui oraş.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam