Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Mai 2015 | 12:29
Ambasadorul Moldovei a participat la Sărbătoarea Merilor în Floare, în Polonia
Iurie Bodrug, ambasadorul Republicii Moldova în Polonia, a participat la Sărbătoarea Merilor în Floare, care s-a desfăşurat în comuna Samborzec, voievodatul Swietokrzyskie. Această regiune a Poloniei este cunoscută prin tradiţiile sale în dezvoltarea pomiculturii, în special, prin cultivarea merelor. În cadrul discuţiilor, s-a convenit efectuarea unor vizite de documentare pentru fermierii moldoveni.
Ambasadorul a avut întrevederi cu Bożentyna Pałka-Koruba, voievod al voievodatului Swietokrzyskie; Kazimierz Kotowski, vicemareşalul voievodatului Swietokrzyskie; Stanisław Masternak, șef al administrației al poviatului Sandomierz. Discuțiile au permis efectuarea unui schimb de informaţii despre posibilităţile pe care le poate oferi această regiune în procesul de reformă a administrației publice locale din ţara noastră.

Ambasadorul a vizitat și grupul de inițiative locale „Zloty Sad” care reunește circa 50 de fermieri, producători de mere din localitate. Aceștia cu puteri comune, folosind mijloacele oferite de UE, de Guvern, dar și propriile resurse, au construit o întreprindere, care include un frigider, precum și linii de spălare, sortare și ambalare a merelor, precum și de pregătire pentru realizare.

În discuția cu președintele consiliului de administrare, Witold Stefaniuk, s-a convenit asupra organizării, la solicitarea părții moldovenești, a unor vizite de documentare pentru fermierii, care ar fi interesați în realizarea unor proiecte similare în Moldova, în baza creditului de 100 milion euro, oferit de către guvernul polonez, menționează Ambasada Republicii Moldova la Varșovia.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam