Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Octombrie 2014 | 17:01
Ambasadorul Moldovei - acreditat în calitate de reprezentant permanent la ICAO
Ambasadorul Republicii Moldova în Canada, Ala Beleavschi, a prezentat scrisorile de acreditare în calitate de primul reprezentant permanent al Republicii Moldova la Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile (ICAO), anunţă Ambasada Republicii Moldova în Canada.
Cu această ocazie, ambasadorul Ala Beleavschi a avut o întrevedere cu secretarul general al ICAO, Raymond Benjamin, și cu președintele Consiliului ICAO, Olumuyiwa Benard Aliu.

Ambasadorul moldovean a menționat interesul autorităților moldovenești pentru participarea în continuare a experților naționali la cursurile de instruire în domenii precum certificarea personalului navigant, perfecționarea cunoștințelor lingvistice, managementul traficului aerian, supravegherea continuă a aerodromurilor și a aeronavelor.

La rândul său, Secretarul General al ICAO, Raymond Benjamin, a confirmat disponibilitatea organizației pe care o reprezintă de a oferi în continuare expertiza necesară în vederea implementării standardelor în domeniul aviației civile și pregătirii cadrelor.

Sprijinul de care beneficiază Republica Moldova, de la aderarea sa la ICAO în anul 1992, contribuie la sporirea nivelului de siguranță a zborurilor și a securității aeronautice, la creșterea competitivității operatorilor aerieni din Republica Moldova și la consolidarea imaginii țării noastre în calitate de partener credibil pe plan mondial.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam