Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Iulie 2014 | 14:49
Ambasadorul Moldovei în Bulgaria a susţinut un briefing dedicat procesului de asociere la UE
Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Bulgaria, Alexandru Prigorschi, a participat joi, 3 iulie, la un briefing organizat de comun cu Reprezentanţa Comisiei Europene în Bulgaria şi Ambasadorii Georgiei şi Ucrainei la Sofia.
Evenimentul a fost prilejuit semnării Acordurilor de Asociere cu Uniunea Europeană a Moldovei, Ucrainei şi Georgiei. La eveniment, care s-a desfăşurat în incinta sediului Reprezentanţei Comisiei Europene în Bulgaria, au participat reprezentanţi ai corpului diplomatic și oficiali din cadrul Guvernului bulgar.

În intervenţia sa, ambasadorul Prigorschi a subliniat succesele înregistrate de ţara noastră în parcursul european şi anume liberalizarea regimului de vize, ratificarea imediată de către Parlamentul moldovenesc a Acordului de Asociere.

Totodată, auditoriul a fost informat că Guvernul Republicii Moldova dispune şi de un Plan de Acţiuni pentru implementare provizorie a documentului menţionat, priorităţile ambiţioase de viitor fiind depunerea cererii de aderare pentru obţinerea statutului de candidat şi ulterioara aderare la UE. În context, au fost aduse mulţumiri şi Bulgariei pentru sprijinul continuu al vectorului european al Republicii Moldova, informează Ambasada Moldovei la Sofia.

La sfârşitul briefing-ului invitaţii au avut parte de o recepţie cu degustarea produselor naţionale ale celor trei state prezentate, inclusiv a vinurilor moldoveneşti.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam