Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Iunie 2014 | 13:31
Ambasadorul Moldovei în Iordania a înmânat scrisorile de acreditare
Igor Bolboceanu a înmânat miercuri, 4 iunie, scrisorile de acreditare Regelui Abdullah al II-lea Ibn Al Hussein, fiind acreditat în calitate de ambasador al Republicii Moldova în Regatul Haşemit al Iordaniei, cu reşedinţa la Ankara.
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, în cadrul ceremoniei oficiale, care a avut loc în incinta Palatului Regal „Basman”, ambasadorul Igor Bolboceanu a avut o discuţie cu Regele Abdullah al II-lea Ibn Al Hussein, la care au mai luat parte și ministrul Afacerilor Externe, Nasser Judeh și șeful Curţii Hasemite Regale, Fayez Tarawneh.

În acest context, Regele Abdullah al II-lea Ibn Al Hussein şi-a exprimat speranţa dezvoltării relaţiilor moldo-iordaniene pentru o mai bună cunoaştere şi cooperare dintre cele două țări, un rol important atribuind relaţiilor economice.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam