Loading
ro ru en




Moldovenii în lume
Loading
23 Decembrie 2014 | 11:02
Ambasadorul Moldovei în Israel prezent la sărbătoarea evreiască a luminii
Ambasadorul Moldovei Anatol Vangheli a fost invitat de către Asociaţia Veteranilor de război din Israel să participe la recepţia cu privire la celebrarea sărbătorii Hanukkah. În cadrul recepţiei, oficialul moldovean a avut discuţii protocolare cu ministrul Yair Shamir, deputaţii partidului Esh Atid, Rina Frenkeli şi partidului „Casa Noastră Israel”, Leonid Litineţki.
Într-o atmosferă festivă, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Yair Shamir, împreună cu șefii Misiunilor diplomatice, a aprins lumânarea Hanukkah, sărbătoare evreiască a luminii cu o tradiţie de peste 2000 de ani, informează Ambasada Republicii Moldova în Israel.

La acţiunea respectivă au mai participat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Yair Shamir, ambasadorii Belarusului, Rusiei şi Uzbekistanului, conducătorii asociaților locale ale veteranilor, deputaţi în Knesset şi în consiliile orăşeneşti.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam