Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
26 Mai 2014 | 09:42
Ambasadorul Moldovei în Israel s-a întâlnit cu reprezentanţii diasporei
Ambasadorul Republicii Moldova în Statul Israel, Anatol Vangheli, a efectuat recent o deplasare de serviciu în oraşul izraelian Ashkelon, programul căreia a inclus întrevederi cu primarul municipiului, Itamar Shimoni, viceprimarii Alic Soltanovici şi ShabtaiTsur, precum şi o întâlnire cu reprezentanţii diasporei.
În cadrul întâlnirii cu cetăţenii israelieni originari din Republica Moldova, ambasadorul a prezentat unele informații cu privire la stadiul actual al relaţiilor bilaterale. Ulterior, a urmat o sesiune de întrebări-răspunsuri pe subiecte prioritare de pe agenda bilaterală, printre care restabilirea cetăţeniei Republicii Moldova, liberalizarea regimului de vize cu Statul Israel, problema pensiilor şi a transportului aerian dintre cele două ţări.

Acţiunea s-a înscris în şirul de activităţi ale Ambasadei de promovare a relaţiilor cu autorităţile locale din Statul Israel, în special, cu oraşele în care locuiesc originari din Moldova şi a urmărit scopul impulsionării cooperării comercial-economice, dar şi culturii, ştiinţei şi sportului.

Potrivit Ambasadei moldovenești la Tel Aviv, conducerea oraşului Ashkelon a manifestat un interes viu pentru dezvoltarea relaţiilor moldo-israeliene la nivel local, fiind propus semnarea unui acord de înfrăţire cu o localitate din Republica Moldova.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam