Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Noiembrie 2014 | 16:53
Ambasadorul Moldovei în Italia a vizitat birourile electorale din Umbria
Ambasadorul Republicii Moldova la Roma, Stela Stângaci, a efectuat recent o vizită de lucru în Regiunea Umbria. Vizita a avut drept scop asigurarea bunei organizări a birourilor electorale în oraşul Perugia şi Terni pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie.
Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Italia, Stela Stângaci s-a întâlnit cu membrii celor două birouri electorale și concetățenii din regiune.

Programul a mai cuprins întrevederi cu primarul orașului Perugia, Andrea Romizi, prefectul orașului Perugia, Antonella De Miro, Leopoldo Di Girolamo. Ambasadorul a solicitat sprijin în vederea organizării și desfășurării în regiune a apropiatului scrutin electoral, primind asigurările de maximă colaborare din partea autorităților.

La 30 noiembrie, cetățenii moldoveni din diaspora pot să-și exercite dreptul la vot în peste 90 de secții de vot deschise peste hotarele țării. În Regiunea Umbria concetățenii vor putea vota, în următoarele birouri electorale:

- or. Perugia, Via S.Lucia, 2, CAP 06125;
- or. Terni, Via Fratelli Rosselli 11, CAP 05100.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam