Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Noiembrie 2014 | 16:18
Ambasadorul Moldovei în Italia s-a întâlnit cu administraţia regiunii Marche
Ambasadorul Republicii Moldova în Italia, Stela Stângaci, a efectuat în perioada 10-11 noiembrie o vizită în regiunea Marche pentru a se asigura de sprijinul autorităţilor italiene pentru organizarea secţiilor de votare în oraşele Ancona şi Pesaro şi desfăşurarea în bune condiţii a alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014.
În cadrul vizitei, oficialul moldovean a avut întrevederi cu Valeria Mancinelli, primarul orașului Ancona, Paolo De Biagi, prefectul provinciei Ancona, Attilio Visconti, prefectul provinciei Pesaro-Urbino.

De asemenea, Stela Stângaci s-a întâlnit cu membrii secțiilor de votare și a vizitat localurile în care vor fi amplasate secțiile de votare din cele două orașe, anunță Ambasada Moldovei la Roma.

La scrutinul din 30 noiembrie, cetățenii moldoveni din Regiunea Marche vor putea vota în următoarele secții de votare: orașul Ancona -  Via Scrima, 19; orașul Pesaro - Via Gavardini, 10.

Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam