Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Ianuarie 2016 | 16:32
Ambasadorul Moldovei în Lituania a prezentat scrisorile de acreditare
Ambasadorul Valeriu Frija a prezentat preşedintelui Republicii Lituania, Dalia Grybauskaite, scrisorile de acreditare în calitate de ambasador al Republicii Moldova în Republica Lituania.
În cadrul discuţiei care s-a desfăşurat după ceremonia protocolară, cei doi oficiali au efectuat un schimb larg de opinii privind dezvoltarea relațiilor de prietenie şi cooperarea moldo-lituaniană, fiind exprimat interesul comun în extinderea şi aprofundarea acestora.

Preşedintele lituanian a reiterat voinţa politică fermă a ţării sale de a susţine şi în continuare Republica Moldova în eforturile sale de a realiza obiectivele stabilite de agenda europeană vizând promovarea reformelor necesare şi modernizarea ţării.

Au fost abordate, de asemenea, şi unele aspecte legate de securitatea regională şi de procesul de reglementare a conflictului transnistrean care trebuie să contribuie la întărirea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Dalia Grybauskaite a reiterat disponibilitatea ţării sale de a sprijini Republica Moldova în promovarea intereselor sale economice şi întărirea securităţii energetice, inclusiv prin reducerea dependenţei energetice şi diversificarea surselor de aprovizionare.

Ambasadorul Valeriu Frija a mulțumit preşedintelui Dalia Grybauskaite pentru sprijinul politic oferit în mod constant Republicii Moldova și pentru ajutorul acordat de către Lituania la implementarea proiectelor de asistență pentru dezvoltare.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam