Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Decembrie 2015 | 14:20
Ambasadorul Moldovei în Suedia a prezentat scrisorile de acreditare
Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Suediei, Veaceslav Dobîndă, a prezentat marţi, 15 decembrie, scrisorile de acreditare Majestăţii Sale Regele Carl al XVI-lea Gustaf.
Majestatea Sa i-a urat ambasadorului moldovean succes în misiunea sa diplomatică, exprimându-şi încrederea pentru continuarea ascendentă și consolidarea relațiilor moldo-suedeze în toate domeniile de interes mutual.

Discuţia cu Regele Carl al XVI-lea Gustaf a vizat aspecte ce ţin de relaţiile bilaterale, implicit din perspectiva interconexiunilor istorice, evoluțiile parcursului european al Republicii Moldova în contextul implementării Acordului de Asociere RM-UE, dezvoltarea relațiilor economice prin prisma oportunităților oferite de Zona de Comerţ Liber, relațiile cu statele vecine și situația în regiune, utilizarea tuturor instrumentelor disponibile oferite de Parteneriatul Estic în perspectiva promovării reformelor interne multidimensionale.

De asemenea, a fost efectuat un schimb de opinii privind reglementarea conflictului transnistrean, având la bază suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, precum și perspectiva respectării angajamentelor internaționale asumate de Federația Rusă privind retragerea completă a forțelor militare și munițiilor de pe teritoriul unui stat neutru.

Totodată, ambasadorul Veaceslav Dobîndă a subliniat importanţa sprijinului politic, implementarea proiectelor de asistenţă pentru dezvoltare, precum și asistență financiară substanţială din partea Suediei în vederea realizării reformelor în beneficiul cetăţenilor şi avansării parcursul european al Republicii Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam