Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Octombrie 2014 | 10:05
Ambasadorul Moldovei la Atena s-a întâlnit cu moldovenii din Navplio
Importanţa promovării unei imagini pozitive a Republicii Moldova peste hotare a fost unul dintre subiectele discutate de ambasadorul Republicii Moldova la Atena, Valentin Ciumac, în cadrul unei întrevederi cu membrii comunităţii moldo-elene „Basarabia” din oraşul Navplio.
Oficialul a informat conaționalii cu privire la activitatea Ambasadei, serviciile prestate, situația politică și economică din Republica Moldova, vizitele oficiale care au avut loc în Republica Elenă în anul 2014, cadrul juridic bilateral dintre Moldova și Grecia, informează Ambasada Republicii Moldova în Grecia.
De asemenea, oficialul moldovean a vorbit despre progresele Republicii Moldova în cooperarea cu Uniunea Europeană, beneficiile cetățenilor moldoveni în urma liberalizării regimului de vize și a semnării Acordului de asociere RM-UE. În alt context, diplomatul a evidențiat importanța promovării unei imagini pozitive a Republicii Moldova peste hotare.

Pentru o mai bună interacțiune dintre Asociațiile diasporei din Grecia, ambasadorul Valentin Ciumac a fost însoțit în deplasarea sa de liderii comunităților moldovenilor din Atena: Comunitatea moldo-elenă „Orfeu”, Uniunea de Prietenie moldo-elenă „Alexandros Ipsilantis”, Asociația tinerilor moldoveni din Grecia „Tiras”. Membrii asociațiilor au efectuat un schimb de informații și idei cu privire la activitățile realizate în Grecia, cooperarea cu Biroul pentru relații cu diaspora, participarea la programul „DOR”, Zilele Diasporei, organizarea activităților culturale, crearea școlii duminicale.

În urma întrevederii a fost propusă continuarea ședințelor comune de lucru și organizarea diverselor activități culturale și sportive între membrii tuturor asociațiilor moldovenilor din Republica Elenă.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam