Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Aprilie 2016 | 09:54
Ambasadorul Moldovei la Bruxelles a prezentat scrisorile de acreditare
Ambasadorul Iurie Reniţă a prezentat scrisorile de acreditare Majestăţii Sale Regelui Philippe al belgienilor, ceremonia festivă s-a desfăşurat la Palatul Regal din Bruxelles.
Pe parcursul dialogului noul șef al misiunii noastre diplomatice la Bruxelles a evocat priorităţile mandatului său, pronunțându-se pentru consolidarea, aprofundarea și diversificarea cooperării politice, diplomatice și comercial-economice între Republica Moldova şi Regatul Belgiei.

Discuția cu Regele Philippe a vizat și domeniile prioritare ale Guvernului de la Chișinău, fiind prezentate acțiunile concrete privind implementarea Acordului de Asociere și de Liber Schimb cu UE, precum și reformele demarate în domeniile justiției, financiar-bancar și luptei împotriva corupției.

Potrivit Ambasadei Moldovei la Bruxelles, Regele Philippe a manifestat interes privind stadiul actual al reglementării conflictului transnistrean în baza respectării integrității teritoriale a Republicii Moldova și a retragerii armamentului și forțelor militare rusești de pe teritoriul țării noastre în conformitate cu deciziile forurilor internaționale la subiectul în chestiune.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam