Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
07 Iulie 2015 | 10:48
Ambasadorul Moldovei la Bucureşti, decorat de preşedintele României
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 6 iulie, decretul de decorare a ambasadorului Republicii Moldova în România, Iurie Reniţă, cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Mare Cruce.
Potrivit Administrației Prezidențiale de la București, distincția a fost acordată lui Iurie Reniță „în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia personală pe care a avut-o la dezvoltarea relaţiilor de cooperare economică, culturală şi politică dintre România şi Republica Moldova”.

Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Afacerilor Externe al României, Bogdan-Lucian Aurescu.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam