Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Decembrie 2015 | 13:01
Ambasadorul Moldovei la Kiev a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui Ucrainei
Ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina, Ruslan Bolbocean, a prezentat, la 9 decembrie, scrisorile de acreditare preşedintelui Ucrainei, Petro Poroşenko.
În cadrul discuției, șeful statului ucrainean i-a urat noului ambasador moldovean bun venit şi mult succes în înalta funcţie diplomatică.

Președintele Poroșenko a menționat interesul părții ucrainene în intensificarea și aprofundarea cooperării dintre cele două state vecine în diverse domenii. Șeful statului ucrainean a subliniat că relațiile dintre Ucraina și Republica Moldova dispun de un potențial nevalorificat în deplină măsură.

La rândul său, Ruslan Bolbocean a menționat importanța dinamizării dialogului bilateral în vederea soluționării problemelor existente pe agenda bilaterală, fapt ce va permite concentrarea eforturilor pe alte subiecte importante, cum ar fi integrarea europeană, atragerea investițiilor, realizarea proiectelor comune, în special în domeniul infrastructurii.

De asemenea, în cadrul întrevederii a fost efectuat și un schimb de opinii privind perspectivele relațiilor moldo-ucrainene, securitatea regională și reglementarea conflictului transnistrean.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam