Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Octombrie 2014 | 11:15
Ambasadorul Moldovei la Moscova în vizită de lucru în regiunea Kostroma
Ambasadorul Republicii Moldova în Federaraţia Rusă, Andrei Galbur, însoţit de colaboratorii Ambasadei responsabili pentru cooperare economică şi domeniul consular, a efectuat o vizită de lucru în regiunea Kostroma. Pe parcursul vizitei au avut loc mai multe întâlniri cu reprezentanţi ai administraţiei regionale şi locale, precum şi cu reprezentanţii comunităţilor de moldoveni din oraşul Kostroma.
În cadrul întrevederii cu prim-viceguvernatorul regiunii Ivan Korsun, a fost realizată o prezentare detaliată a potenţialului economic şi investiţional al Republicii Moldova, cu accent pe domeniile în care ar putea fi iniţiate proiecte comune de afaceri. Blocul economic a constituit principalul subiect al discuţiei cu Valentin Orlov, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a regiunii Kostroma. Părţile au agreat necesitatea intensificării colaborării intercamerale cu CCI a Republicii Moldova, un subiect aparte fiind promovarea grupurilor tradiţionale de mărfuri moldoveneşti pe piaţa locală, informează Ambasada Republicii Moldova la Moscova.

Programul vizitei a inclus o întrevedere cu şeful administraţiei oraşului Kostroma, Iuri Jurin. Pe durata acesteia, edilul local a apreciat că relaţiile de înfrăţire existente între orașul Kostroma şi orașele Soroca şi Ceadîr-Lunga constituie o premisă pentru valorificarea potenţialului comercial-economic și consolidarea relațiilor umanitar-culturale.

În cadrul întâlnirii cu Serghei Zudin, rectorul Academiei Agrare de Stat din Kostroma, a fost convenită amplificarea contactelor academice cu Universitatea Agrară de Stat din Moldova. La Academie ambasadorul s-a întâlnit cu studenţii moldoveni ai acestei instituţii, care au venit cu iniţiative privind sporirea contactelor între tinerii din Republica Moldova şi regiunea Kostroma. În acest an academic, la Academia respectivă își fac studiile 168 de studenți din Republica Moldova.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam