Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Iulie 2014 | 09:49
Ambasadorul Moldovei la Moscova s-a lansat în discuţii cu diaspora din Novosibirsk
Ambasadorul Republicii Moldova în Federaţia Rusă, Andrei Galbur şi consulul Ambasadei, Anatolie Patraşcu, au efectuat o vizită de lucru în regiunea Novosibirsk din Rusia. Deplasarea delegaţiei diplomatice se înscrie în obiectivele de aprofundare a cooperării cu regiunile ţării de reşedinţă şi de consolidare a relaţiilor cu comunităţile originarilor din Moldova.
Potrivit Ambasadei Moldovei la Moscova, în cadrul acestei vizite oficialii moldoveni s-au întâlnit cu membrii Uniunii asociaţiilor de moldoveni „Baştina” ceea ce a constituit un prilej pentru o discuţie detaliată privind diverse aspecte ale activităţii asociaţiilor diasporale în Federaţia Rusă.

În cadrul dialogului, ambasadorul a informat despre priorităţile Guvernului de la Chişinău în politica internă şi externă, printre care se regăseşte şi fortificarea relaţiilor cu diaspora şi susţinerea activităţilor planificate de aceasta. În mod particular, au fost abordate modalităţile de cooperare între Ambasadă, diasporă şi instituţiile naţionale în realizarea acţiunilor cu caracter cultural şi umanitar.Ambasadorul moldovean a avut întrevederi cu primarul Anatoli Lokoti şi prim-viceguvernatorul interimar al regiunii Novosibirsk, Anatoli Sobolev. Discuţiile cu oficialii ruşi s-au referit la o serie de subiecte de interes comun în contextul cooperării bilaterale la nivel local şi regional, preponderent din domeniul comercial-economic. Diplomatul moldovean a făcut o prezentare a oportunităţilor investiţionale din economia naţională, accentuând deschiderea autorităţilor de la Chișinău pentru investitorii externi interesaţi de dezvoltarea proiectelor economice reciproc avantajoase.

În cadrul aceleiași vizite, ambasadorul Andrei Galbur a participat la ceremonia festivă de deschidere a celui de-al XIX-lea Festival internaţional al culturilor naţionale din oraşul Berdsk. La ediţia din acest an, Republica Moldova este reprezentată de artiştii Sidor Glib şi Vladimir Pogorea, participarea lor fiind posibilă datorită cooperării dintre Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă, Biroul pentru Relaţii cu Diaspora şi Centrul naţional cultural moldovenesc „Luceafărul” din Novosibirsk.


 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam