Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Decembrie 2015 | 15:15
Ambasadorul Moldovei la Riga a prezentat scrisorile de acreditare
Ambasadorul Republicii Moldova la Riga, Eugeniu Revenco, a prezentat preşedintelui Republicii Letonia, Raimonds Vējonis, scrisorile de acreditare, precum şi de rechemare a predecesorului său.
După prezentarea scrisorilor de acreditare, preşedintele Raimonds Vējonis şi ambasadorul Eugeniu Revenco au discutat despre buna dezvoltare a relaţiilor bilaterale, dinamica și evoluția relațiilor economice, contextul politic intern, precum și importanța cooperării regionale. De asemenea, președintele Letoniei a reiterat susținerea țării sale pentru realizarea agendei europene și implementarea reformelor necesare în Republica Moldova.

Tot în aceeași zi, ambasadorul Eugeniu Revenco a fost primit în audiență de președinta Parlamentului leton, Ināra Mūrniece. În cadrul întrevederii s-a discutat despre interesul dinamizării relațiilor parlamentare și intensificare a cooperării pe segmentul educațional, interparlamentar și economic.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam