Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Mai 2014 | 09:53
Ambasadorul Moldovei la Roma, acreditat la Programul Alimentar Mondial
Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Italiană, Stela Stângaci, a prezentat scrisorile de acreditare directorului executiv al Programul Alimentar Mondial (PAM), Ertharin Cousin. Apreciind bunele relaţii de cooperare dintre Republica Moldova şi PAM, Stela Stângaci a menţionat, că există potenţial care e important să fie valorificat.
„În special, Republica Moldova mizează pe experienţa Programului în dezvoltarea capacităţii de rezilienţă a sectorului agricol la schimbările climatice, ceea ce ar permite inclusiv consolidarea securităţii alimentare a țării”, spune Stela Stângaci.

„Un alt domeniu de cooperare care urmează a fi explorat este posibilitatea stabilirii unui parteneriat care ar permite companiilor moldoveneşti să devină furnizori de produse alimentare pentru PAM”, a specificat diplomatul.

La rândul său, Ertharin Cousin și-a exprimat disponibilitatea de a consolida relațiile de cooperare dintre PAM și Republica Moldova. Fiind informat de către șeful misiunii diplomatice despre apropiata semnare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și oportunitățile oferite de noul cadru juridic cu UE pentru sectorul agricol și alimentar, directorul executiv al PAM a menționat că, la solicitarea părții moldovenești, va fi acordată toată asistența și expertiza în domeniu de care dispune această agenția specializată a ONU.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam