Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
26 Mai 2014 | 14:51
Ambasadorul Moldovei la Tallinn a avut un dialog cu studenţii Şcolii Diplomatice din Estonia
Ambasadorul Republicii Moldova în Estonia, Victor Guzun, s-a întâlnit recent cu studenţii Şcolii Diplomatice Estoniene, diplomaţi şi funcţionari publici din zece state.
Potrivit Ambasadei moldovenești la Tallinn, la reuniunea ce a avut loc la sediul misiunii diplomatice moldovenești au fost prezenți și patru studenți moldoveni care își fac studiile la Școala Diplomatică Estoniană.

În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte ce țin de priorităţile de dezvoltare a Republicii Moldova, avansarea în domeniul integrării europene, liberalizarea regimului de vize, semnarea Acordului de Asociere la 27 iunie 2014, precum şi relaţiile bilaterale moldo-estoniene.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam