Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Februarie 2016 | 14:45
Ambasadorul Moldovei, prezent la evenimentul de Comemorare a Victimelor Holocaustului de la Tel Aviv
Ambasadorul Republicii Moldova în Statul Israel, Gabriela Moraru, a participat la evenimentul de aniversare a Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, manifestarea a avut loc săptămâna trecută la Institutul Internaţional al Holocaustului din Tel Aviv.
La eveniment au participat reprezentanți ai corpul diplomatic acreditat în Statul Israel, profesori ai Institutului Internațional al Holocaustului, precum și alți oaspeți.

În cadrul evenimentului de comemorare au fost prezentate numeroase cazuri ale persoanelor care au avut de suferit. De asemenea, a fost subliniată rezistența poporului evreu în cele mai umilitoare și inumane condiții.

Nu este cunoscut numărul exact al evreilor uciși în Holocaust, dar cifra estimată în prezent este de șase milioane. „Principalul scop al comemorării este de a nu uita de tragediile care a avut loc, dar şi relevanța învățămintelor necesare pentru viitor”, au conchis participanții evenimentului, informează Ambasada Moldovei în Israel.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam