Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Iulie 2015 | 14:13
Ambasadorul Reniţă a mulţumit României pentru distincţia primită
Ambasadorul Republicii Moldova în România, Iurie Reniţă, a fost decorat, în această săptămână, de către preşedintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Mare Cruce. Aflat la final de mandat, Iurie Reniţă şi-a exprimat profunda recunoştinţă pentru distincţia primită şi a mulţumit statului român pentru sprijinul necondiţionat acordat Republicii Moldova în parcursul european.
„Cinci ani în urmă când am venit la București, mi-am propus ca relația dintre Chișinău și București să devină una cu adevărat frățească, una plină de substanță și de proiecte de anvergură care apropie Republica Moldova de România și Uniunea Europeană. Cu multă satisfacție, acum, la finalul mandatului, constat o relație generală bilaterală fără precedent, cu toate aspectele politic, diplomatic, comercial, educațional, cultural. Cred, și sunt sigur că Republica Moldova își are locul binemeritat în Europa și contribuția României la atingerea acestui deziderat major este una esențială”, a declarat ambasadorul Iurie Reniță pentru Radio Moldova Actualități.   
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam