Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Iulie 2014 | 10:23
Ambasadorul Republicii Moldova a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui Maltei
Stela Stângaci, ambasadorul Republicii Moldova la Roma, a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui Republicii Malta, Marie-Louise Coleiro Preca, în calitate de ambasador nerezident al Republicii Moldova în Republica Malta.
În cadrul întrevederii cu șeful statului maltez, oficialul moldovean a mulțumit pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în realizarea agendei europene. La rândul său, președintele Maltei a exprimat deplina deschidere pentru aprofundarea relațiilor moldo-malteze atât pe dimensiunea bilaterală, cât și europeană.

Programul vizitei în Malta a mai inclus întrevederi cu președintele Parlamentului, On. Angelo Farrugia, și cu ministrul maltez al Afacerilor Externe, On. George Wella, precum și cu decanul corpului diplomatic, Mons. Aldo Cavalli.

De asemenea, ministrul maltez al Afacerilor Externe, G.Wella, a reiterat ampla disponibilitate de a împărtăși experiența malteză în domeniul integrării europene.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam