Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Decembrie 2015 | 11:23
Ambasadorul Republicii Moldova în Federaţia Rusă a înmânat copiile scrisorilor de acreditare
Dumitru Braghiş, ambasadorul Republicii Moldova în Federaţia Rusă, a înmânat copiile scrisorilor de acreditare Secretarului de Stat, viceministrului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Grigorii Karasin.
Oficialul rus i-a adresat oficialului moldovean felicitări pentru desemnarea sa în calitate de ambasador al Republicii Moldova la Moscova, urându-i succes în îndeplinirea mandatului acordat.

În discuția ce a urmat interlocutorii au efectuat un schimb de opinii privind întregul spectru al relațiilor bilaterale moldo-ruse, inclusiv dezvoltarea relațiilor comercial-economice, consolidarea cooperării în domeniul umanitar, social și al migrației.

Un subiect aparte al discuției la constituit reglementarea conflictului transnistrean.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam