Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Martie 2016 | 15:05
Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Cehă a prezentat scrisorile de acreditare
Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Cehă, Vitalie Rusu, a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui Republicii Cehe, Miloš Zeman, acţiunea a avut loc la 22 martie în cadrul unei ceremonii festive la Palatul Pražský Hrad.
În cadrul întrevederii, președintele Miloš Zeman a menţionat dezvoltarea progresivă a relaţiilor bilaterale moldo-cehe, remarcând cu satisfacţie nivelul atins în cooperarea comercial-economică.

În mod particular a fost menţionat faptul că Republica Cehă a devenit unul din principalii importatori de vinuri şi divinuri din Republica Moldova. De asemenea, preşedintele Republicii Cehe a manifestat interes pentru subiecte vizând promovarea reformelor, cooperarea regională, inclusiv în formatul Parteneriatului Estic şi Grupului Vişegrad, precum şi perspectivele soluţionării problemei transnistrene cu respectarea integrităţii teritoriale şi suveranităţii Republicii Moldova.

Ambasadorul moldovean a adresat mulțumiri pentru încurajarea și sprijinul ferm al Republicii Cehe în procesul de modernizare a țării noastre, pentru expertiza și practicile împărtășite în domeniul dezvoltării democratice.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam