Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Februarie 2016 | 12:25
Ambasadorul Republicii Moldova în Statul Israel a prezentat scrisorile de acreditare
Ambasadorul Republicii Moldova în Statul Israel, Gabriela Moraru, a prezentat la 1 februarie scrisorile de acreditare preşedintelui Statului Israel, Reuven Rivlin.
După ceremonia prezentării scrisorilor de acreditare, preşedintele Reuven Rivlin şi ambasadorul Gabriela Moraru au avut o  discuţie, în cadrul căreia  au fost remarcate relaţiile speciale şi privilegiate dintre Republica Moldova şi Statul Israel, bazate pe istorie şi tradiţii.

De asemenea, a fost evidenţiat rolul comunităţii evreilor originari din Republica Moldova în consolidarea relaţiilor bilaterale, precum şi implementarea unor proiecte comune în domeniul agriculturii şi sănătăţii în baza tehnologiilor avansate, cercetărilor ştiinţifice, comunicaţiilor, securităţii cibernetice, managementului informaţiei electronice.

Preşedintele Reuven Rivlin a exprimat susţinerea constantă acordată statului nostru pentru implementarea reformelor necesare în asigurarea unui viitor prosper poporului Republicii Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam