Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Martie 2016 | 13:55
Ambasadorul Republicii Moldova la Baku a prezentat scrisorile de acreditare
Ambasadorul Republicii Moldova la Baku, Gheorghe Leucă, a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev.
În cadrul discuţiei purtate după ceremonia de acreditare cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii asupra stadiului actual al relaţiilor dintre cele două ţări şi au abordat mai multe teme ce ţin de aprofundarea dialogului politic,  extinderea şi diversificarea relaţiilor comercial-economice, intensificarea schimburilor în domeniile cultural şi umanitar.

Preşedintele Ilham Aliev a ţinut să aprecieze aprofundarea relaţiilor bilaterale, dinamizarea dialogului politic, cooperarea în cadrul organizaţiilor internaţionale şi regionale pe subiecte de interes comun, precum asigurarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statelor, participarea ambelor ţări în programe comune ale Uniunii Europene.  Liderul azer a subliniat necesitatea de a valorifica plenar  potenţialul existent în domeniile comercial-economic şi  investiţional.

Potrivit Ambasadei Moldovei la Baku, în cadrul întrunirii a fost menţionată  importanţa vizitelor la nivel înalt, rolul Comisiei mixte interguvernamentale moldo-azere  ca mecanism  de identificare şi promovare a  proiectelor concrete în domenii de interes mutual, cum sunt energia, agricultura, industria alimentară şi cea vinicolă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam