Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Aprilie 2016 | 13:35
Ambasadorul Republicii Moldova la Budapesta a prezentat scrisorile de acreditare
Ambasadorul Republicii Moldova la Budapesta, Oleg Ţulea, a prezentat preşedintelui Republicii Ungaria, János Áder, scrisorile de acreditare.
În cadrul discuției purtate, după ceremonia oficială ce a avut loc pe 30 martie, interlocutorii au abordat tematici ce țin de stadiul actual al relațiilor bilaterale moldo-maghiare, inclusiv privind aprofundarea dialogului politic, extinderea și diversificarea relațiilor comercial-economice și socio-umane între cele două țări, precum și în alte domenii de interes reciproc.

Ambasadorul Republicii Moldova a accentuat importanța reluării activității Comisiei mixte de cooperare economică Republica Moldova – Ungaria, care urmează să aibă loc la Budapesta în perioada 15 – 16 iunie, exprimându-și speranța că în cadrul acesteia urmează să fie aprobate decizii importante în scopul valorificării potențialului existent în domeniul comercial, economic și investițional, în beneficiul ambelor state.  

Conform cutumei protocolare, Ambasadorul Republicii Moldova a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Budapesta.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam